Ποιοί είμαστε

Κωνσταντίνος Η. Κονοφάγος

Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας BNKNGCODE LTD ιδιοκτήτριας της διαδικτυακής πύλης bankingcode.net υπεύθυνος της συγκέντρωσης, επεξεργασίας, ταξινόμησης της ύλης και κυρίως της ηλεκτρονικής έκδοσης είναι ο Κωνσταντίνος Η. Κονοφάγος, Πτυχιούχος Νομικής (LLB) του Πανεπιστημίου Brunel, Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος έχει διατελέσει Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας υπό την ιδιότητα του Solicitor England and Wales, και δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάτοχος πανεπιστημιακού διπλώματος του Guildhall University του Tμήματος Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στον τομέα Εμπορικής Διαχείρισης Ναυτιλίας (Commercial Operation of Shipping).

Κάτοχος τριών ξένων γλωσσών (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) έχει εργαστεί σε διεθνούς φήμης δικηγορικά γραφεία με ειδίκευση σε εταιρικό, τραπεζικό και ευρωπαϊκό δίκαιο στη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα, όπως:

 • Hammond Suddards Edge στο Λονδίνο
 • Leboeuf Lamb Green & Mac Rae στο Λονδίνο
 • Η.Λάιος Δ.Λεοντακιανάκος & Συνεργάτες, δικηγορικό γραφείο υποθέσεων Ευρωπαϊκού Δικαίου στην Αθήνα
 • MTC, εταιρεία δικηγόρων με έδρα το Λονδίνο (επικεφαλής του γραφείου στην Αθήνα)
 • Βαρότσος Δικηγορικά Γραφεία στην Αθήνα

Νικολέττα Γ. Χατζηγιάννη

Η Νικολέττα Γ. Χατζηγιάννη, επιμελείται της ύλης και του περιεχομένου της «Ν.Γ.ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ Εκδόσεις» ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ:

 • Κίνηση Κεφαλαίων
 • Τόμος A': Οργάνωση και Λειτουργία Τραπεζών
 • Τόμος Β': Τραπεζικές Δραστηριότητες
 • Τόμος Γ': Aλλες Τραπεζικές Εργασίες

Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών με:

 • Μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science, M.Sc.) σε Χρηματοοικονομικά και Λογιστική (Accounting and Finance) από την London School of Economics (LSE), του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London), Μεγάλη Βρετανία
 • Μεταπτυχιακές σπουδές (Μaitrise, C4) σε Εφαρμοσμένη Πληροφορική (Informatique Appliquée) από το Πανεπιστήμιο VI Παρισίων (Université de Paris VΙ), Γαλλία
 • Διδακτορικό (Doctor of Philosophy, Ph.D.) Οικονομικών Επιστημών από το Reading University, Μεγάλη Βρετανία (Θέμα διδακτορικής διατριβής : Χρηματοοικονομικά προβλήματα από την εγκατάσταση ξένων τραπεζών στην Ελλάδα)
 • Μεταδιδακτορική έρευνα (post doc) από το Harvard University (Graduate School of Business) Boston, ΗΠΑ (Θέμα μεταδιδακτορικής έρευνας : Η διαμόρφωση της στρατηγικής των πολυεθνικών τραπεζών στην χώρα αναχώρησης)

Κάτοχος τριών ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) εργάστηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα πιστωτικά ιδρύματα:

 • Schweitzerische Bankverein (UBS) στη Ζυρίχη
 • Citibank στο Παρίσι
 • Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος στην Αθήνα

Νικόλαος Ε.-Χ. Σακκάς

Ο κ. Νικόλαος Σακκάς, είναι Νομικός Σύμβουλος Διεθνών Συναλλαγών και Επιχειρήσεων και Πιστοποιημένος Συνεργάτης Β2Β και Νομικός Σύμβουλος της εταιρείας μας BNKNGCODE LTD. Διαθέτει δικαστηριακή και συμβουλευτική εμπειρία και εξειδίκευση 23 ετών, μεταξύ άλλων, και στο Εταιρικό, Τραπεζικό, Ασφαλιστικό και Χρηματιστηριακό Δίκαιο, το Δίκαιο Κεφαλαιαγοράς, το Δίκαιο της Ενέργειας και Κατασκευών καθώς και το Ναυτιλιακό.

Κατέχει Πτυχίο Νομικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό Τίτλο (LLM) στο Ναυτιλιακό Δίκαιο και την Ναυτική Διαιτησία από το Παν/μιο του Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και Erasmus Diploma (LLD) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την Διεθνή Διαιτησία από το Καθολικό Παν/μιο του Leuven (KUL) στο Βέλγιο.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1997 (ΑΜ/ΔΣΑ: 20533) και, ως Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, χειρίζεται δικαστηριακές υποθέσεις αλλά και καταρτίζει εμπορικές συμβάσεις, επιλύοντας πολυάριθμα νομικά ζητήματα του χρηματοοικονομικού δικαίου, που έχει την ευγενή καλοσύνη να διαθέτει στο BNKNGCODE LTD και στους συνδρομητές μας.

Επίσης ομιλεί και δικηγορεί άπταιστα στην Αγγλική γλώσσα και στα αλλοδαπά αγγλόφωνα δικαστήρια και διαιτητικές διαδικασίες. Είναι πάντα διαθέσιμος να απαντήσει σε τυχόν απορίες σας και να επιλύσει νομικά ζητήματα που σας απασχολούν, είτε στο Δικηγορικό του Γραφείο είτε μέσω email (nikossakkas@bankingcode.net). Σε επείγουσες περιπτώσεις, μπείτε να τον καλέσετε απ’ ευθείας για επικοινωνία και συνδιάλεξη στο κινητό του τηλέφωνο (+30 6977390455).

Το bankingcode.net σας υποστηρίζει για να εντοπίσετε τις κατά θέμα ρυθμίσεις, να δείτε τι ισχύει διασυνδεδεμένα, κωδικοποιημένα αλλά και πως ισχύει.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

BNKNGcode Ltd
International House
776-778 Barking Road, BARKING
London E139PJ
United Kingdom
+44 7826909558
+30 6946511142
info@bankingcode.net